Home

Contact

COCMA Actueel

 

Secretariaat

p/a Dhr. J. Hoogendoorn
Landzichtweg 20
4105 DP CULEMBORG

Email: info@cocma.nl
www.onderwijsfondscocma.nl

Ervaring opdoen in “The land down under!”

Eind 2018 werd het tijdens een skype gesprek met de andere kant van de wereld geregeld, ik mocht stage gaan lopen in Australiл! Ik zou 4 maanden lang gaan wonen en stage lopen in het meest oostelijke puntje van Australiл, een stadje genaamd Byron Bay. Hier zou ik gaan werken bij de Imperium Group, een bedrijf wat zich richt op toerisme voor jongeren in Australiл. Bij dit bedrijf mocht ik mijn kennis over consumentenpsychologie in praktijk gaan brengen, iets waarover ik met mijn master Economic and Consumer Psychology theoretisch veel geleerd had! Mijn doel en passie was om tijdens een praktische stage psychologie en consumentengedrag te gaan combineren en toepassen. Iets wat ik in het vervolg van mijn carriиre ook ambieer te doen! Het was niet verplicht om deze stage in het buitenland te volgen, maar toch trok het mij enorm om deze ervaring buiten Nederland op te gaan doen. Naast het verbeteren van mijn Engels was ik van mening dat het samenwerken met verschillende culturen en het stage lopen in een dynamische internationale werkomgeving mij erg veel zou brengen voor de toekomst.

Ik ben er achter gekomen dat de verschillen tussen deze twee (toch westerse) landen groot konden zijn. Hoe Nederland geordend, strikt en soms wat conservatief kan zijn, is Australiл een flexibel land waar de grote afstanden het ook van werknemers vraagt om zo flexibel te zijn. Ik denk dat Nederland floreert door deze werkwijze, maar Australiл meer baat heeft bij deze grote flexibiliteit.

Omdat ik tijdens mijn stage ook mijn scriptie afschreef en bezig was met het uitwerken van mijn stageverslag, wisselde ik continu tussen de denkwijze van de academische wereld en die van de praktijk. Ik heb gemerkt dat het gat hiertussen vrij groot kan zijn, waardoor het een uitdaging was om mijn wetenschappelijke kennis toe te passen in het bedrijfsleven. Toch is dit gelukt en heb ik op veel verschillende projecten vrijheid gekregen, waaronder het verbeteren van de merken die onder het bedrijf vielen, een concurrentie analyse opzetten en uitwerken en het continu bezig zijn met het onderhouden van de social media en websites.

Ik wil het Cocma Onderwijsfonds bedanken voor hun inspanningen en steun, zonder het fonds had ik deze belangrijke investering in mijn toekomst niet kunnen maken!

Valerie Rosenboom, november 2019


Print deze pagina